تهران، لاله زار جنوبی، مجتمع تجاری بوشهری، طبقه دوم، پلاک 88

۱۰ ۲۰ ۵۳ ۳۳ - ۰۲۱

۲۰ ۱۰ ۵۳ ۳۳ - ۰۲۱

۲۳۹ ۶۶ ۶۸ ۰۹۱۲

ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری

نحوه عملکرد ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری دیدگاه خود را بنویسید

ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری چگونگی کارکرد آن

در ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری توزیع، اکتیوپارت (بخش درگیر تبدیل ولتاژ و انتقال انرژی شامل هسته و سیم پیچ های اولیه و ثانویه) ترانس ها در داخل روغن تانک ترانس ها قرار گرفته و حرارت ایجاد شده اکتیو پارت توسط سیال روغن و در اثر ارتباط آن با فضای آزاد اطراف، به خارج تانک منتقل می شود.

ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری

تغییر دمای اکتیوپارت منجر به تغییر دمای روغن و در نتیجه تغییر حجم آن در تانک ترانس می شود. به منظور کنترل تغییر حجم روغن و انتقال حرارت آن به محیط اطراف، در ترانسفورماتور روغنی کنسرواتوری، یک مخزن روغن که به آن منبع انبساط یا همان کنسرواتور گفته می شود، طراحی و در بالای تانک اصلی ترانسفورماتور نصب می شود. مسیر روغن از طریق لوله هایی بین تانک و منبع انساط فراهم است. همچنین منبع انبساط از طریق محفظه رطوبت گیر (حاوی سیلیکاژل) به هوای آزاد اطراف دسترسی دارد.

به این ترتیب با افزایش دمای روغن و انبساط آن، روغن از مسیر لوله ها به سمت منبع انساط هدایت می شود و هوای موجود در منبع انبساط با عبور از داخل سیلیکاژل محفظه رطوبت گیر از ترانس خارج و روغن جای آن را می گیرد. به محض کاهش دمای ترانس و در نتیجه کاهش حجم روغن ترانس، روغن از کنسرواتور به تانک برگشته و مجدد کنسرواتور از هوای آزاد پر می شود.

وجود سیلیکاژل یا رطوبت گیر در ترانسفورماتورهای روغنی کنسرواتوری مانع ورود رطوبت هوای اطراف به داخل ترانس و در نتیجه جلوگیری از کاهش استقامت عایقی روغن و آسیب به کاغذهای عایقی سیم پیچ ها می شود.

ارتباط روغن ترانسفورماتور با هوای اطراف حتی با وجود محفظه رطوبت گیر و وجود اکسیژن در آن از ضعف های ترانس های کنسرواتوری است. به گونه ای که بکارگیری ترانس روغنی کنسرواتوری در محیط های با رطوبت بالا توصیه نمی شود. همچنین بررسی و نظارت دوره ای مرتب و کنترل وضعیت سلامت روغن ترانس های کنسرواتوری از نیازهای جدی آن می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *